Trochę o nas

Bracia Roman i Sergii Shevchenko przyjechali do Krakowa, żeby urozmaicić polskie słodycze, takie jak, szarlotka i sernik. Ich cukiernia na ul. Rynek Kleparski istnieje zaledwie kilka miesięcy, a już zdążyła podbić serca mieszkańców oraz turystów. Jej stworzenie to efekt miłości bezwarunkowej do słodyczy i jednej podróży, której wystarczyło, żeby ukraińscy cukiernicy zakochali się w Kraków i wybrali go swojim miejscem do życia.

SERGII SHEVCHENKO

Swoje kulinarne doświadczenie zdobywał przez wiele lat, pracując w restauracjach. Jest specjalistą w wielu kuchniach świata. Swoją wiedzę i kompetencje rozwijał w szkole kulinarnej „Fartuch”, prowadzonej przez swojego brata Romana Shevchenko. Swoją prawadziwą pasję i radość odnalazł w tworzeniu artysytycznych wyrobów cukierniczych.

Roman Shevchenko

Pracuje jako kucharz juź ponad 10 lat. Swoje umiejętności w zakresie cukiernictwa rozwijał, pracując jako kucharz na statku, gdzie pracował w międzynarodowym zespole. Tamtejsi szefowie kuchni stali się jego mentorami i nauczycielami. Roman przez pewien okres czasu w swoim życiu pracował w Ameryce. Następnie pomagał otwierać wiele restauracji w Ukrainie.